Ruilen en retouren

Retourzendingen worden niet geaccepteerd, dan na telefonisch of schriftelijk overleg. Speciaal bestelde producten kunnen niet retour worden genomen. Heeft u vragen over de mogelijkheid tot ruiling van uw product? Neem dan contact op met de klantenservice van Rovac.

STAPPENPLAN RUILEN EN RETOURNEREN

Wilt u een product ruilen of retourneren? Dan vragen wij u het volgende stappenplan aan te houden. Zo kunnen wij uw retour zo soepel mogelijk afhandelen.

1.        Geef uw retournering binnen maximaal 5 werkdagen na ontvangst van uw bestelling door via info@rovac.nl of per telefoon.

2.        Wacht met het terugsturen van het product, wij nemen met u contact op voor het maken van een afspraak.

3.        Zorg dat het product in de originele verpakking zit en u in het bezit bent van de originele factuur. Verwijder geen labels en zorg voor een goede verpakking. Wij zullen, behoudens wettelijke verplichtingen, geen artikelen terugnemen die gebruikt of aangebroken zijn. Dit wordt bij ontvangst van de retourzending beoordeeld door Rovac.

4.        De kosten voor een retournering zijn 15% van de som. Een retournering vanwege een klacht op het ontvangen product (schade aan het product of onjuist product) is gratis.

5.        U ontvangt van ons een bevestiging dat uw pakket en eventuele bijbetaling door ons is ontvangen. Bewaar zeker uw verzendbewijs.